Powerpose

  • Tid: 10 minutter
  • Antal: Ubegrænset
  • Udstyr: Ingenting
  • Forberedelse: Prøv øvelsen af på egen krop

Powerpose er en nem parathedsøvelse, der er rigtig god at lave, inden man “går på”. En powerpose kan give fornemmelsen af selvsikkerhed, og så giver den en god kropslig basis for grounding og vejrtrækning.

I stående position er der to variationer af powerpose: Wonder Woman-pose og X-pose (de er beskrevet nedenunder). Gennemgå begge versioner med eleverne og bed dem efterfølgende finde ud af hvilken version, der giver mest mening for dem hver især.

Øvelsen kan give en fornemmelse af at møde publikum åbent og selvsikkert, og desuden udvider den brystkassen, så der er plads til den dybe vejrtrækning. Øvelsen gør dig “parat”!

Wonder Woman-pose
Bed eleverne om at stå med fødderne i hoftebreddes afstand med vægten hvilende stabilt på hele foden. Bed dem om at slappe af i knæene ved kort at vippe op og ned i knæene, indtil de ikke føles låst. Eleverne skal nu kippe hoften lidt, de skal altså føre hofteskålen ind under resten af kroppen. Det svarer lidt til at “støde med underlivet” eller til at “klemme balderne sammen”, og det fører også til at udligne ryggens svaj.

Bed dem om at tænke på, hvordan Wonder Woman ville stå (vis dem måske et billede af hende). De skal nu sætte hænderne i hoften, holde brystet bredt og åbent og hovedet lige og stolt. De skal virkelig stå, som om de har styr på hele byen og som om, ingen kan løbe om hjørner med dem. Lad eleverne stå i denne positur i 1-2 minutter, mens de trækker vejret roligt og dybt, gerne med lukkede øjne.​

X-pose
Ved X-pose er fremgangsmåden næsten den samme. Men i stedet for at placere hænderne på hofterne, rækker eleverne armene opad i sejrsposition, således at de med arme og ben former et stort X. Her står de i 1-2 minutter, mens de trækker vejret roligt og dybt, gerne med lukkede øjne.

Nysgerrig på retorikken? Dyk ned i vores praktiske øvelser.

Find mange flere øvelser og fagartikler her