Om Røst

Alle unge skal have modet til at tage ordet.

Røst er en talerskole og en talerfestival, der har til formål at styrke unges mod og evner til at tage ordet.
Røst er et samarbejde mellem Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet.

Med den klassiske tale som ramme og metode klæder vi en generation af unge på til at bruge deres stemme, ytre deres meninger og blande sig i den offentlige samtale.
Vi arbejder på at styrke unges retoriske og demokratiske selvtillid, og bruger Røst som en platform for at få unges stemmer ud.

Hvad kan Røst tilbyde?

Har I brug for et oplæg, en workshop eller et forløb, der styrker unges evne og mod til at tage ordet? Så tag gerne fat i os. Vi kan tilbyde mange forskellige formater og tilpasser altid oplæg og undervisning til dem, vi arbejder sammen med.

Vi har blandt andet samarbejdet med Det Kongelige Teater, Roskilde Festival, Glyptoteket, Den Grønne Studenterbevægelse, Fælles Forandring, Den Rejsende Forfatterskole, DFUNK, Rapolitics, Ungdomsøen, Mino Danmark, Fridays for Future, Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne og LGBT+Ungdom.

Derudover har Røst samarbejder med en række højskoler heriblandt Egmont Højskolen, Grundtvigs Højskole, Uldum Højskole, Silkeborg Højskole, Nørgaards Højskole og Krogerup Højskole.

Røst er ikke-for-profit, og alt overskud fra vores aktiviteter bliver i projektet.

Røst søger praktikant til foråret 2024

Skal du være praktikant hos Røst til foråret 2024?

Vi er i en rivende udvikling med vokseværk og nye projekter, og søger en idérig, engageret og nysgerrig praktikant til foråret 2024 til at tage del i udviklingen.

Læs mere og ansøg her: ungdomsbureauet.dk/job-og-praktik/roest-praktik/

Ansøgningsfrist 5. december

Hvad siger deltagerne om Røst?

Det var et utroligt spændende og givende arrangement. Jeg fik en masse redskaber, som jeg kan bruge både i skolen og i andre demokratiske sammenhænge. Dygtige og inddragende personer fra Røst, som skabte et fedt rum.

Elev, Silkeborg Gymnasium, deltager på workshop

Til workshoppen var der rig mulighed for konstruktiv kritik og åben debat og masser af ros til de forskellige talere. Alle var støttende over for hinanden og der var god stemning.

Elev, Kolding Gymnasium, deltager på workshop

Røst skabte et fantastisk forløb. Både takket været de mennesker jeg var sammen med, og de to undervisere, som var kærlige, hjælpsomme og ivrige efter at lære fra sig. Selve undervisningen var lærerig og jeg føler mig meget mere tryg som taler.

Deltager, talerskole for minoritetsetniske unge.

Uforglemmelig, overvældende oplevelse af at kunne dele det man har på hjertet og desuden blive lyttet til.

Højskoleelev, taler ved Røst-arrangement

Kontakt

Hvis du vil vide mere om Røst, talerskolen, vores undervisningsmaterialer, Røst Festival, er nysgerrig på et muligt samarbejde eller har brug for pressemateriale, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Røst-ansvarlig Ungdomsbureauet: Martin Fehr Therkildsen / Ungdomsbureauet / martin@ungdomsbureauet.dk / 2678 2125

Røst-ansvarlig Vallekilde Højskole: Pia Beltoft / Vallekilde Højskole / pia@vallekilde.dk / 4118 7517

Udviklingsansvarlig: Thomas Kring / kring@vallekilde.dk / 2627 6145