Om Røst

Talerskole for unge

Hvad skal der til for at rejse sig op foran en forsamling og tage ordet? At overbevise, provokere og påvirke et publikum? Den udfordring har KØS Museum for kunst i det offentlige rum i samarbejde med Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet taget hånd om med projektet Røst. Røst er støttet af Nordea-fonden.

Røst Talerskole og Røst Festival handler om at give unge en oplevelse af, at de kan bruge deres stemme til at påvirke den omverden og det samfund, som de er en del af. Med deltagende højskoler fra hele landet styrker Røst den unge stemme som en aktiv del af den offentlige samtale. Gennem arbejdet med at skrive og holde taler blive de styrket i troen på, at deres stemme er vigtig.

Røst Talerskole kulminerer årligt med Røst Festival i maj, der over to magiske og intense dage fejrer talen, det talte ord og den nærværende lytter med over 200 unge højskoleelever på talerstolen, kunst, musik, debat og workshop.

Røst Festival tegner et unikt generationsportræt, som giver publikum et indblik i, hvad der optager Danmarks unge.

På røst.dk er der gode råd og tips til at alle, der gerne vil blive bedre til at tage ordet og i Røst' Talearkiv kan man dykke ned i dybdegående analyser af nogle af vor tids stærkeste og episke talere.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om Røst, talerskolen, vores undervisningsmaterialer, Røst Festival eller har brug for pressemateriale, er du mere end velkommen til at kontakte os:

Pia Beltoft / Vallekilde Højskole / pia@vallekilde.dk / 4118 7517

Martin Fehr Therkildsen / Ungdomsbureauet / martin@ungdomsbureauet.dk / 2678 2125

Holdet bag Røst

Røst er resultatet af et nyskabende samarbejde, der løber fra 2016-2019, mellem KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet og højskoler fra hele landet.

KØS Museum for kunst i det offentlige rum, som er initiativtager til projektet, danner den kunstneriske og fysiske ramme om Røst Festival og sammensætter festivalprogrammet. Vallekilde Højskole er ansvarlig for undervisningen på højskolerne og udvikler af undervisningsmaterialet. Både festival og talerskole udvikles i tæt samarbejde med Ungdomsbureauet.

En stor tak skal lyde til de seks kvinder bag fagartiklerne: Lisa Storm Villadsen, Lene Kleinschmidt, Lena Bjørn, Bodil Due, Kristine Marie Berg og Christina Pontoppidan.

Øvelserne er udviklet af: Lisa Storm Villadsen, Lene Kleinschmidt, Lena Bjørn, Bodil Due, Kristine Marie Berg, Christina Pontoppidan, Bianca Anthony, Karoline Krabbe, Sidsel Øst Hansen, Jacob Cowland, Emilie Juul Giese, Aksel Færk, Alberte Jannicke Lørup, Peter Thomsen, Sofie Fjelster, Maria Buck Jensen, Pernille Anna Petersen, Feodora Wester, Leela Legêne Thomsen, Laura Hjortkjær, Julie Kiellberg, Sine M. Hedegaard, Simone Brendstrup, Linnea Fonfara og Katrine Volsing.

En særlig tak til Lærke Skærlund for med stor grundighed at have gennemlæst samtlige øvelser.